Прік-тест – ефективний і доступний спосіб діагностики алергії

04 Січня 2019
Прік-тест – ефективний і доступний спосіб діагностики алергії

Алергія – одне з найбільш неприємних захворювань, які отруюють життя людині. При цьому продіагностувати його буває складно. Прік-тест вважається простим і доступним методом, що здатний виявити алерген, на який виникає гостра реакція в організмі людини. Ми розповімо про головні особливості прік-тесту, а також дамо список захворювань, маючи які, слід провести ці алергопроби.

Суть прік-тесту

Прік-тест – це основний вид алергічних проб, який полягає в нанесенні на шкіру пацієнта крапельок алергену та уколі в місці нанесення. Європейська Академія алергології та клінічної імунології, а також Всесвітня алергологічна організація рекомендує проведення цього тесту. У клініці «Медсоюз» є можливість здати аналіз на алергопроби, адже ми використовуємо тільки стандартизовані діагностичні алергени для прік-тестування.

При яких захворюваннях слід провести алергопроби?

Зазвичай, коли людина виявляє у себе симптоми дивних висипань, свербіння, почервоніння, то потрібна консультація алерголога. У Сумах в медичному центрі «Медсоюз» ви зможете розповісти про своїх скарги компетентним фахівцям. Якщо, проконсультувавшись з лікарем, вам буде призначений прік-тест, то краще зробити його негайно! Особливо, якщо у вас підозри на:

  • ц риніт, що носить сезонний характер, цілорічну форму проявів, має нез’ясовану етіологію;
  • атопічний дерматит, що може принести достатньо труднощів в щоденному догляді за шкірою;
  • бронхіальна астма алергічного характеру;
  • хронічна кропив’янка з регулярними рецидивами;
  • гіпертрофія аденоїдів.

Усі ці хвороби мають специфічні особливості лікування, тому дуже важливо вчасно визначити фактори, що провокують їх чинники. Адже чим довше захворювання залишається без потрібного лікування, тим запущенішим стає кожен окремий випадок! Не варто нехтувати діагностичними процедурами, відтягуючи «на потім» консультацію у лікаря.

Як готуватися до прік-тестування?

Часто алергічні прояви стають настільки нестерпними, що люди постійно приймають антигістамінні препарати і наносять на осередки захворювань гормональні мазі. За тиждень до проведення прік-тесту слід відмовитися від лікування подібними медикаментозними засобами! Ваш алерголог в Сумах розкаже про варіанти усунення неприємних симптомів. Це можуть бути різні препарати або інгаляції, які можна використовувати при підготовці до прік-тесту.

Чи існують протипоказання до проведення такого тестування? Звичайно! До них належать такі:

  • загострення хронічних захворювань (не обов’язково алергічного характеру);
  • важкий перебіг бронхіальної астми;
  • гострі запальні процеси в організмі;
  • вагітність і годування дитини груддю;
  • аутоімунні захворювання;
  • захворювання психічного характеру;
  • судоми;
  • дермографічна кропив’янка.

Кожному пацієнту важливо пам’ятати, що якою б простою не була діагностична процедура, не варто робити її без призначення лікаря. Вона може бути протипоказана в вашому індивідуальному випадку. Лікар вивчає анамнез захворювання, враховує клінічні прояви, прогнозує результати. Не варто нехтувати консультацією алерголога і намагатися самостійно визначити причини того чи іншого алергічного прояву в вашому організмі!

Нехай ваше життя буде наповнене тільки приємними моментами, що не захмарюються дискомфортом. Визначте причини алергії, яка так давно мучить вас! Почніть з чистого аркушу життя, що наповнене радістю!

Telegram Viber Зателефонувати