Про що мовчать чоловіки?

26 Лютого 2018
Про що мовчать чоловіки?

Ще з давніх-давен чоловік несе в собі набір типових маскулінних якостей, за якими визначається його статус в суспільстві. Слово «чоловік» завжди асоціюється з силою, а вона, в свою чергу, має на увазі здоров’я. Саме тому молоді люди часто замовчують свої захворювання, відверто не хочуть визнавати їх існування в своєму організмі, закривають очі на неприємні симптоми, вважаючи кращим варіантом випити знеболююче, щоб забути про проблему. Особливо гостро стоїть питання, що стосується захворювання сечостатевої сфери у чоловіків – простатиту. Про нього сильна половина замовчує, його ж соромиться, і часто затягує з візитом до лікаря, але консультація уролога ой як потрібна! І чим швидше – тим краще!

Перші симптоми простатиту: як розпізнати підступний недуг?

У соціумі існує помилкова думка, що простатит починається з розладу сексуального життя і порушення ерекції. Однак так вважати не зовсім вірно. Проблеми з репродуктивною функцією дійсно виникають, але трохи пізніше. Перші дзвіночки, які повинні насторожити чоловіка, такі:

  • ріжучі болі під час сечовипускання;
  • часті і хворобливі позиви до сечовипускання;
  • відчуття того, що ви не повністю спорожнили сечовий міхур, навіть якщо ви тільки що сходили в туалет.

Важливо усвідомити, що як тільки ви помітили ці симптоми, не потрібно займатися самолікуванням, оскільки хвороба може прогресувати! Чим раніше вам поставлять діагноз простатит – тим швидше ви позбудетеся цієї неприємної проблеми. Якщо ж у вас вже виникли порушення ерекції, біль під час статевого контакту, то, швидше за все, захворювання прогресує давно, але ви вчасно не звернули на нього увагу. Це означає, що потрібно почати комплексне лікування простатиту. У Сумах ви можете звернутися в медичний центр «Мед-Союз», де вам нададуть професійну допомогу!

Як діагностувати простатит?

Як було вже зазначено вище, не варто самостійно намагатися лікувати захворювання, якщо навіть була зроблена правильна діагностика. Якщо ви помітили якісь підозрілі симптоми, то ваш алгоритм дій повинен виглядати наступним чином:

Це базові обстеження, які потрібно буде зробити обов’язково. Іноді може знадобитися здати аналіз секрету передміхурової залози. «Мед-Союз» пропонує широкий спектр обстежень, які можна пройти в зручний для вас час. Після консультації з урологом картина діагностики і лікування буде набагато яснішою, тому починати свій шлях лікування потрібно сааме з розмови з лікарем.

Причини виникнення простатиту і лікування

Стресові ситуації, часті переохолодження, ЗПСШ, зниження імунітету – все це здатне спровокувати простатит. У чоловіків до 40 років причинами часто є бактеріальні урогенітальні інфекції, серед яких: хламідіоз, гонорея, уреаплазмоз, трихомоніаз та інші. Після 40 років простатит часто носить не бактеріальний характер. Він виникає внаслідок сукупності несприятливих чинників, що характерні для різних захворювань сечостатевої системи.

Лікування простатиту повинно бути обов’язково комплексним, продуманим, поетапним. Зазвичай уролог призначає спеціальні медикаментозні препарати, вітаміни, фізіотерапевтичні процедури. У практиці лікування даного захворювання добре зарекомендував себе і масаж простати. Цей спеціалізований масаж виконується тільки лікарем.

Простатит – дуже неприємна хвороба, котра здатна завдати серйозного удару не тільки фізичному стану чоловіка, але й моральному. Саме тому потрібно ретельно стежити за своїм здоров’ям, способом життя та звичками. Нехай у вашому житті буде багато позитивних емоцій, що не затьмарюються поганим самопочуттям!

Telegram Viber Зателефонувати