Обережно – кір!

08 Листопада 2018
Обережно – кір!

Усе частіше в Україні реєструються випадки захворювання на кір. На жаль, ця хвороба належить до найбільш поширюваних заразних недугів в усьому світі. Важливо відзначити, що кір має властивість проявлятися «спалахами», що носять циклічний характер (зазвичай відбуваються через кожні 5-6 років).

Що стає причиною спалахів? Нехтування щепленнями. Звичайно, кожен має право самостійно робити вибір на користь вакцинації або проти неї. Однак сумна статистика говорить про те, що велика частина українських дітей залишається не прищепленою. Поговоримо?

Навіщо моїй дитині щеплення?

Повторимо, що вакцинація – це добровільний вибір. Жоден лікар не має права змусити вас прищепити власну дитину. Однак офіційна медицина виступає «за» вакцинацію, особливо, якщо мова йде про таке страшне захворювання, як кір. Уся справа в тому, що щорічно у всьому світі близько 30-40 мільйонів дітей заражаються на кір! І цілих 800 тисяч із заражених маленьких пацієнтів помирають від самої інфекції, що провокує серйозні ускладнення. Уявіть на хвилину: 13 дітей помирають щогодини, 314 дітей помирає щодня …

Усе ще не розумієте, навіщо вашій дитині щеплення від кору?

Шляхи зараження на кір та особливості перебігу захворювання

Ні для кого не секрет, що кір відноситься до хвороб, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Досить вдихнути маленьку крапельку слизу або слини, яку поширює хвора людина під час кашлю або чхання, і все! Людина інфікована. Кір має досить важкий перебіг, а лікувати її неймовірно складно.

Ось факти, які ви повинні знати про кір:

  • інкубаційний період може тривати від 6 до 21 дня. На цьому етапі симптоми ще можуть не проявлятися, але ви вже можете бути носієм і заражати інших людей;
  • безпосередньо сам період захворювання, якому супроводжують такі симптоми: головний біль, висока температура, іноді галюцинації, нежить і кашель, серйозне збільшення лімфовузлів, сльозотеча, боязнь світла, гнійні виділення з очей.

Зазвичай на 4-5 день з’являється ще один симптом – червоний висип. ЗАХВОРЮВАННЯ НЕ ЛІКУЄТЬСЯ В ДОМАШНІХ УМОВАХ! Важливо своєчасно вжити необхідних заходів і госпіталізувати хворого, адже наслідки можуть бути незворотними і найнепередбачуванішими: від пневмонії до енцефаліту. Кір може призводити до інвалідності та смерті.

Не тільки діти знаходяться у зоні ризику. Небезпека чатує і дорослих, які своєчасно не прищеплювалися в дитинстві.

Важливі заходи, які допоможуть уберегти себе і своїх близьких від кору

Ми завжди повторюємо – нема кращих ліків, ніж профілактика! Вакцинація – можливість застерегти себе від ряду небезпечних захворювань. Підійдіть до цього питання ретельно – проконтролюйте наявність щеплень в своїй медичній карті.

  1. Якщо ви вже не пам’ятаєте, чи робили щеплення від кору – вакцинуйтеся повторно.
  2. Якщо ви впевнені, що щеплень у вас немає – вакцинуйтеся!
  3. Якщо ви знаєте, що ваша дитина спілкувалася з хворим на кір – зверніться на консультацію до інфекціоніста! Можливо дитині знадобиться вакцинація від кору протягом перших 72 годин після контакту з хворим.

Ризикуємо, коли вакцинуємо? Або навпаки?

Багатьох батьків часто турбує реакція дитини на щеплення. У деяких дітей вона може проявлятися у вигляді підвищеної температури. Так, це має місце бути! Але діти переживають таку неприємність легко, повередувавши один день. Ніхто не змушує вакцинувати дитину, коли є протипоказання. Важливо підійти до питання серйозно:

  • звернутися на консультацію перед щепленням з педіатром або інфекціоністом;
  • здати аналіз крові і сечі;
  • зробити базову підготовку перед щепленням, про яку розповість лікар.

Зробивши всі необхідні аналізи, проконсультувавшись з лікарем, ви, таким чином, будете впевнені в тому, що вакцинація пройде успішно. Пам’ятайте, що офіційна медицина «за» вакцинацію! Ця профілактична міра рік за роком допомагає боротися із захворюваннями, від яких ще пару століть тому вмирали мільйони людей! Скористайтеся благами, які подарувала сучасна наука і медицина! Вакцинуйте себе і своїх дітей! Всього лише кілька хвилин витраченого часу вбережуть все населення країни від страшної епідемії, яка може забрати життя сотень, тисяч, або мільйонів людей!

Telegram Viber Зателефонувати