Вакцинація дівчаток від раку шийки матки

18 Грудня 2023
Вакцинація дівчаток від раку шийки матки

Рак шийки матки – онкологічне захворювання, пов’язане з вірусом папіломи людини (HPV). Щорічно в Україні фіксується до 6 тисяч таких діагнозів, які ставляться пацієнткам різного віку. Підступна хвороба може протікати безсимптомно та проявлятися на останніх стадіях, коли лікування малоефективне.

Для того, щоб вберегти своє жіноче здоров’я, варто планово відвідувати гінеколога, проходити медичний огляд та здавати необхідні аналізи за рекомендацією лікаря. Важливим етапом є вакцинація від раку шийки матки, особливо дівчаткам ще до початку сексуального життя.

В багатопрофільному медичному центрі Мед-Союз у Сумах вакцинація від раку шийки матки проводиться дівчатам від 8 до 14 років препаратом “Церварікс”. Вакцина є абсолютно безпечною та ефективною. Вона не лікує, але здатна попередити інфікування вірусом папіломи людини. Вартість вакцинації 2000 гривень. Попередньо варто звернутися до педіатра або сімейного лікаря. Для детальної консультації запрошуємо на прийом до спеціаліста нашої клініки.

Подбайте про своє та здоров’я дітей вже сьогодні разом з Мед-Союз!

Telegram Viber Зателефонувати