Скринінгове обстеження жінок старше 50 років. Гістероскопія

16 Червня 2023
Скринінгове обстеження жінок старше 50 років. Гістероскопія

Здоров’я є найціннішим активом, який ми маємо. Після 50 років важливо приділити особливу увагу своєму самопочуттю та знати про всі можливі фактори, які можуть впливати на якість життя. Скринінгові обстеження в цьому віці відіграють важливу роль при виявленні потенційних проблем та запобіганні розвитку серйозних захворювань.

Однією із методик діагностики, яка потрібна жінкам є гістероскопія. Дана медична процедура дозволяє лікареві оглянути внутрішню поверхню матки за допомогою гістероскопа – спеціальної тонкої та гнучкої трубки з вбудованою камерою. За допомогою цього інструмента можна побачити матку, її стінки та шийку матки в реальному часі. Виконується маніпуляція в лікарні під місцевим або загальним знеболенням залежно від обставин і типу процедури.

У багатопрофільному медичному центрі «Мед-Союз» у місті Суми процедуру гістероскопії проводять досвідчені лікарі акушер-гінекологи вищої кваліфікаційної категорії Вихристюк В. А. та Грінкевич Т. М. Якщо ви бажаєте дізнатися більше інформації та отримати вичерпну консультацію з відповідями на усі питання, запишіться на прийом до спеціалістів.

Що досліджує гістероскопія?

Дана процедура є важливою для жінок старше 50 років з кількох причин:

  • Виявлення раку ендометрія. Захворювання турбує найчастіше жінок даної вікової категорії, а рання діагностика забезпечує кращі результати для успішного лікування та покращує прогноз.
  • Дослідження поліпів та фіброїдів. Проведення маніпуляції дозволяє оглянути внутрішню поверхню та виявити наявність цих аномалій.
  • Визначення причин незвичної кровотечі. Гістероскопія дозволяє лікареві оцінити стан внутрішнього шару матки, виявити причини кровотечі та при необхідності здійснити лікувальні процедури.

Гістероскопія виконується під керівництвом кваліфікованого лікаря та може допомогти зберегти здоров’я та попередити серйозні ускладнення. Будьте здорові разом з «Мед-Союз».

Telegram Viber Зателефонувати