Професіоналізм наших лікарів = здоров’я ваших дітей!

28 Грудня 2020
Професіоналізм наших лікарів = здоров’я ваших дітей!

Свій стрімкий розвиток у нашій клініці продовжує напрямок дитячої хірургії та урології під керівництвом дитячого хірурга першої категорії Бідакова Олександра Миколайовича.

Нас радує не тільки розширення спектра надання допомоги найменшим категоріям нашого населення, але і збільшення міждисциплінарних контактів і колаборацій лікарів різних спеціальностей, спрямованих на поліпшення якості діагностики та лікування детей. Адже на сьогоднішній день ми робимо все можливе для мінімізації болю і дискомфорту.

Усе починається ще на етапі підбору кадрів у нашу команду. І професіоналізм, апріорі, відіграє провідну роль нарівні з природним, фактично вродженим почуттям непідробного бажання допомогти! Допомогти дитині!

Історія допомоги одній дитині

Деілька тижнів тому в нашу клініку звернулася мама зі своїм малюком. З великим бажанням і професіоналізмом підійшли до процесу лікування наші лікарі: дитячий хірург Бідаков О.М. і лікар ендоскопіст вищої категорії Гольченко Н.О. У процесі збору даних про історію хвороби дитини, лікарі прислухалися до скарг матері:

  • присутність крові в калі у дитини після дефекації;
  • біль у животі;
  • відсутність регулярності стулу протягом довгого часу

Після того, як були зібрані дані, на клінічному огляді було встановлено діагноз: поліп прямої кишки. А не «геморой» у 6-річної дитину. Адже саме з таким діагнозом у направленні від дорослого хірурга мама звернулася в «Мед-Союз».

Причиною звернення до дорослого хірурга послужило дворазове безуспішне звернення до дитячих лікарів в інші клініки міста за допомогою.

Не витрачаючи час на роздуми, наші фахівці вирішили об’єднати зусилля для якнайшвидшого одужання малюка. Тимпаче, що останні два епізоди кровотечі були більш рясними.

Що зробили наші лікарі?

В умовах безпечного медичного сну, в якому знаходився малюк, лікарі  сумістили 2 розрізнених медичних практики:

  • діагностичну фіброколоноскопію
  • видалення поліпа прямої кишки.

Повний ретельний огляд фіброколоноскопом був проведений лікарем-ендоскопістом Гольченко Н.А. з метою виключення інших супутніх патологій, а можливо, і множинного поліпозу кишечника. Сучасна техніка, якою оснащена наша клініка, дозволяє провести якісний і швидкий огляд усього товстого кишечника з обов’язковою фіксацією всіх виявлених змін. Таким чином, був встановлений і підтверджений діагноз: поліп прямої кишки. Неспецифічний виразковий коліт (ліва половина), псевдополіпоз кишечника. Одночасно, під час дослідження, проведена біопсія скомпрометованих ділянок слизової. А виявлений поліп був видалений хірургічним методом після закінчення всієї процедури і відправлений на гістологічне дослідження.

Дитина через годину вже гралася іграшками в палаті, а мама раділа і дякувала Богові за таке швидке і безболісне рішення проблеми, яка так довго заважала їм повноцінно насолоджуватися життям.

Результати

На наступний ранок дитина була виписана додому в задовільному стані і прекрасному настрої.

На сьогоднішній момент отримані результати гістологічного дослідження з підтвердженням діагнозу і доброякісності процесу. І щастя матері не знає меж!

Клініка «Мед-Союз» бажає здоров’я всім малюкам. А батькам ми радимо підходити до вибору фахівців. Адже життя і здоров’я дитини – найцінніше, що є у нас.

Telegram Viber Зателефонувати