Пренатальний скринінг PRISCA

01 Червня 2023
Пренатальний скринінг PRISCA

Пренатальний скринінг PRISCA-1 та PRISCA-2  – це спеціальні програми, які спрямовані на виявлення аномалій плода на початкових стадіях його розвитку. З їх допомогою можна з високою точність оцінити імовірність хромосомних аномалій: синдрома Дауна, синдрома Едвардса та дефектів нервової трубки.

Лабораторія багатопрофільного медичного центру «Мед-Союз» у Сумах – єдина в місті, яка виконує обстеження плода за допомогою програм PRISCA на сучасному обладнанні європейського зразка. Ми дбаємо про здоров’я наших пацієнтів будь-якого віку, тому пропонуємо кожній майбутній мамі пройти такий комплекс діагностики. Знаючи про можливі проблеми Ваш лікар вчасно зреагує на них та призначить можливі дообстеження та план лікування.

Як проводиться пренатальний скринінг PRISCA?

До комплексу обстеження входить:

  • Проведення УЗД.
  • Здача біохімічного аналізу крові майбутньої матері на виявлення специфічних білків.

Пренатальний скринінг I та II триместру відбувається в два етапи:

  • У термін з 10 до 13 тижнів + 6 днів (оптимально 11-13 тижнів) проведення PRISCA-1, який включає в себе УЗД та аналіз крові на β-ХГЧ та РАРР-А, який здатен виявити такі хромосомні аномалії, як синдром Дауна та синдром Едвардса.
  • З 14 до 21 тижня + 6 днів (оптимально 16-18 тижнів) на основі скринінгу PRISCA-2 окрім попередніх аномалій визначається наявність дефектів нервової трубки. Жінка здає кров на ХГЛ, АФП та естріол. На другому скринінгу враховуються результати діагностики I триместру.

Маючи усі необхідні дані, зокрема і вік матері, аналізи крові, результати ультразвукового обстеження, спеціальна комп’ютерна програма робить висновки щодо здоров’я майбутньої дитинки та наявність можливих патологій. Зауважимо, що висновки не є остаточним діагнозом та обов’язково мають бути підтверджені за допомогою додаткових діагностичних заходів.

 

Title ◁ Пренатальний скринінг I та II триместрів вагітності у місті Суми ▷

Description ❗ Пренатальний скринінг PRISCA-1 та PRISCA-2 спрямовані на виявлення аномалій розвитку плода, таких як синдром Дауна, синдром Едвардса та дефекти нервової трубки  Сучасна діагностика  Досвідчені лікарі!

Telegram Viber Зателефонувати