Лікування шкіри лазером

28 Лютого 2024
Лікування шкіри лазером

Шкірні хвороби мають багато причин та проявів, тож нам, лікарям, завжди хочеться збагатити свій вибір методів лікування. Лазерні технології – потужний та винятковий інструмент в лікарському запасі, який ефективно впливає на відновлення шкіри та допомагає отримати відмінний результат у лікуванні багатьох проблем. Сьогодні ми поділимося з вами цікавою інформацією про лазер та шкірні прояви.

Дефекти шкіри, на які позитивно впливає неаблятивний лазер

Один із основних класів захворювань, на які націлений медичний лазер – захворювання із патологічним збагаченням судинної сітки – стійким почервонінням, розвитком патологічних судин:

  • Розацеа, еритематозна форма, стероїдна розацеа. Проявляється стійким почервонінням обличчя. Лазер – майже безальтернативний метод лікування даної проблеми. Саме так, в аптеці сотні і тисячі засобів, але лише одиничні здатні до симптоматичного покращення і жоден до більш-менш стійкого ефекту. Без лазеру та інших фізичних методів у лікарів немає ефективних пропозицій.
  • Акне. Лазерний вплив дозволяє пришвидшити затухання запалень на обличчі – зменшити інтенсивність почервоніння вугрів, пригнічити ріст мікробів, що зменшує кількість нових висипань. Лазерне лікування в даному випадку допоміжне і в комплексі з основною терапією дозволяє отримати більш швидкий результат.
  • Винні плями, капілярні ангіоми. Зазвичай вроджені доброякісні збагачення судинної сітки шкіри. Назва говорить сама за себе – виглядає, як пляма від червоного вина. Тривале, сумлінне лікування шкіри лазером здатне усунути чи принаймні помітно зменшити такі недоліки.
  • Телеангіоектазії. Придивлялися близько до обличчя людей? Бачили судинні «гілочки», «павутинку» на щоках, носі, лобі? На прийомі дослухайтесь до наших дерматологів – це можуть бути телеангіоектазії. Саме лазер – дієвий спосіб їх усунення. На жаль, в аптеці не знайти мазі чи крему, який би міг замінити лазерне лікування.
  • Червоні рубці та стрії (розтяжки). Ще одна патологія шкіри із стійким рожевим, червоним чи синюшним відтінком. Стани складно підлягають корекції, але з лазером можна досягти помітно кращих кінцевих ефектів.

Лазер використовується також для лікування павукоподібних ангіом, вишневих ангіом, пойкілодермії, післязапальної стійкої еритеми, наприклад, постакне, для усунення дрібних варикозно розширених капілярів.

Ми перерахували стани, в яких використовується неаблятивний лазер, тобто такий, що не призводить до порушення цілісності поверхні шкіри (саме так, це дуже зручно для пацієнта, адже період відновлення короткий).

Дана тема розкрита не повністю, тому в другій частині ми поговоримо про аблятивні лазери – такі, що використовуються для певного втручання в шкіру, видалення, тощо. Якщо ви не знайшли в даній статті вирішення вашої проблеми, радимо виділити трохи часу та обов’язково переглянути другу частину.

Telegram Viber Зателефонувати