Лікування шкіри лазером. Частина 2

07 Березня 2024
Лікування шкіри лазером. Частина 2

В першій частині ми поговорили про різні стани та хвороби, що лікуються неаблятивними лазерами. Сьогодні ви дізнаєтесь, як лікарі застосовують лазери з абляцією – процесом миттєвого випаровування тканини.

Якщо коротко, абляція потрібна для лазерної хірургії шкіри. Завдяки лазерним технологіям лікар, відповідно меті, заздалегідь визначає, скільки тканини шкіри “зникне” від кожного імпульсу лазеру. Це недосяжна перевага, що недоступна скальпелю та іншим методам.

Прояви шкіри, на які ефективно впливає абляційний лазер

Якщо ви маєте нижче перераховані дефекти шкірного покриву, лазер стане найкращим рішенням у досягненні естетичного вигляду шкіри:

  • Невуси, родимки – класичні об’єкти абляційних лазерів. Лазери допомагають видаляти утворення, де потрібна максимальна точність зони ушкодження, наприклад, обличчя. За певних умов використовують також абляцію без опіку прилеглої тканини, що має найкращі перспективи загоєння. Зауважимо, що невусні елементи шкіри видаляють із подальшим обов’язковим гістологічним обстеженням, тож вибір методу видалення лікар визначає з огляду на цю умову.
  • Кератоми, кератопапіломи – типові мішені для використання лазерів. Найяскравіші результати лікування демонструє словенський лазер “Fotona”, завдяки якому можна отримати найбільш рівну поверхню лазерного видалення, а отже найбільш естетичний кінцевий результат.
  • Старі рубці. Рубцьова тканина завжди відрізняється від нормальної шкіри еластичністю, щільністю. Тому за неправильно сформованих рубців вони можуть деформувати, тягнути оточуючу шкіру. Лазерна шліфовка рубців аблюючими лазерами дає можливість ремоделювати, перебудовувати сполучну тканину рубця, крок за кроком усуваючи неоднорідність щільності.
  • Лазерний пілінг та шліфовка шкіри – метод часткового руйнування поверхневих шарів шкіри із контрольованою та заданою глибиною ушкодження. Дозволяє вирівняти рельєф шкіри, зменшити неоднорідності пігментації. Оновлений епідерміс шкіри певний час позбавлений від дрібних зморшок, має світліший відтінок, що вцілому сприяє більш естетичному сприйняттю шкіри.

Універсальний “Ліка-хірург” та надсучасний апарат “Fotona” дозволяють значно варіювати вплив лазера на шкіру задля запланованого проміжних та кінцевого результатів. Як шахіст створює комбінацію із фігур, так лікар створює різноманіття із налаштувань лазеру, їх поєднання та власне використання, що дозволяє гнучко “закрити” всі потреби шкірної хірургії.

Telegram Viber Зателефонувати