Все про синдром зап’ястного каналу

25 Лютого 2019
Все про синдром зап’ястного каналу

Відчуття поколювання, оніміння, печіння і болю в області під долонею руки, набряклість рук, зменшення м’язової сили кисті – все це передвісники синдрому зап’ястного каналу. Сьогодні ми розповімо про те, які симптоми і причини виникнення цього недугу, а також розповімо про методи лікування цього захворювання.

Що таке «синдром зап’ястного каналу» і хто з ним стикається?

Синдром зап’ястного каналу – це цілий набір різних неприємних симптомів, що здатні наповнити неприємностями життя кожної людини. З цим захворюванням стикаються люди, в яких відбувається внаслідок стискання серединного нерва під поперечною зв’язкою зап’ястя. Це здавлення нерва відбувається між костними стінками і щільною зв’язкою, де він проходить до згиначів пальців кисті руки. Коли запалюється сполучна тканина навколо сухожилля, то вона стає більш грубою, товстою, набряклою. Це підвищує тиск в середині каналу зап’ястя, викликаючи неприємні, а нерідко і больові відчуття.

До чого призводять всі ці фактори? До венозного застою, до набряку на руках, а згодом і до порушення кровопостачання нерва.

Схильні до такого захворювання, перш за все, люди, які працюють з клавіатурою, мишкою, часто в’яжуть або шиють. Тобто, кисті рук яких постійно знаходяться в напрузі. Часте згинання та розгинання пальців і кистей провокує синдром зап’ястного каналу. Слід також зазначити, що за статистикою цим захворюванням частіше страждають жінки і дівчата.

Які симптоми синдрому зап’ястного каналу?

Запідозрити у себе таку неприємну хворобу можна в тому разі, коли вашими постійними супутниками стають такі симптоми:

  • оніміння рук;
  • часте поколювання, печіння, біль;
  • підвищена або знижена чутливість м’яких тканин кистей рук;
  • нічні судоми в зап’ястях;
  • активізація больового синдрому вночі.

Як лікувати синдром зап’ястного каналу?

Чим раніше була виявлена ​​ця хвороба – тим краще для пацієнта! На початковій стадії можна обійтися медикаментозним лікуванням, а також застосуванням ортезів. Для комплексного лікування можуть бути призначені такі заходи:

  • фізіотерапевтичні процедури;
  • застосування вітамінів групи В6;
  • протизапальні медикаментозні засоби;
  • протинабрякові засоби;
  • лікувальні блокади з локальним введенням спеціальних препаратів.

Зазвичай, якщо пацієнт починає комплексне лікування, то синдром зап’ястного каналу можна ліквідувати. Однак якщо протягом трьох місяців регулярного лікування поліпшень немає, то потрібно своєчасно вирішити проблему хірургічним шляхом.

У клініці «Мед-Союз» для вас працюють найкращі лікарі міста Суми та Сумської області! Консультація ортопеда допоможе вам розібратися з неприємним симптомам, знайти вихід навіть із найскладнішої ситуації. У нашій клініці є можливість зробити всі потрібні фізіотерапевтичні процедури, а також вирішити проблему синдрому зап’ястного каналу завдяки хірургічному втручанню. Не відкладайте на завтра своє лікування! Хвороба не вміє чекати, вона завжди прогресує! Займіться своїм здоров’ям вже сьогодні!

Telegram Viber Зателефонувати