ВІЛ: як визначити ризики зараження в повсякденному житті?

01 Грудня 2018
ВІЛ: як визначити ризики зараження в повсякденному житті?

Офіційна статистика поширення вірусу імунодефіциту людини продовжує лякати. Наприклад, травень 2018 року приніс нові статистичні дані. В Україні було зареєстровано 1461 чоловік! Усі ці люди – громадяни нашої країни, і тільки двоє з них є іноземцями.

Як бачимо, ризик отримати це небезпечне захворювання досить високий. Передається воно через прямий контакт із кров’ю та статевим шляхом. За зовнішнім виглядом людини не можна визначити, чи є у нього ВІЛ чи ні. Саме тому варто регулярно обстежуватися.

Коли варто пройти тест на ВІЛ?

  1. Коли людина мала або має наркотичну залежність, регулярно займається введенням ін’єкційних наркотичних речовин.
  2. Людина мала незахищений статевий контакт, і не впевнена в тому, що партнер повністю здоровий.
  3. Регулярне відвідування косметичних салонів: манікюр, педикюр, татуювання, косметологічні кабінети.
  4. Переливання крові, особливо в екстрених ситуаціях.
  5. Часте відвідування стоматологічних кабінетів.
  6. Якщо людина планує операцію, то не зайвим стане обстеження на ВІЛ.
  7. Планування вагітності.

Важливо! Все частіше в нашій країні молоді люди переймають традицію європейських країн, – проходять комплексне медичне обстеження перед вступом у шлюб. Це гарна практика, адже правильне планування потомства – основа здоров’я сім’ї. Повідомивши завчасно результати своїх обстежень, ви не обманюєте свого партнера. Це крок, який закладає довіру в новій сім’ї.

Що робити, якщо виявлено ВІЛ?

ВІЛ-інфекція – захворювання, яке не варто запускати. На сьогоднішній день існують центри підтримки хворих на синдром набутого імунодефіциту. Головне не затягувати хворобу до останньої стадії, адже тоді серйозні наслідки не змусять чекати! Учасно поставлений діагноз дозволить отримати правильне лікування! Подбайте про себе! Пройдіть обстеження на ВІЛ-інфекцію!

Telegram Viber Зателефонувати