Що в цьому страшному слові – «гепатит»?

12 Листопада 2018
Що в цьому страшному слові – «гепатит»?

Щорічно в Україні реєструється до 10 000 нових випадків вірусних гепатитів В і С, які передаються через кров. Кожен десятий пацієнт, що страждає від гепатиту, заразився при проведенні татуювання, пірсингу або іншої подібної косметичної процедури. Також гепатит передається від матері до дитини під час пологів через інфіковану кров.

Статистика говорить про те, що від 1% до 3% населення міста Суми має хронічний вірусний гепатит, тобто це мінімум кожен 100-й мешканець. Серед людей, які споживають ін’єкційні наркотики, ця хвороба зустрічається більш ніж в 60% випадків. Вірус гепатиту здатний тривалий час перебувати в організмі і переходити в хронічний гепатит. Рак печінки, цироз – це захворювання, які провокує вірусний гепатит.

Глобальна стратегія ВООЗ – викорінення гепатитів типу B і C протягом  наступних 13 років. Щоб цього досягти, – необхідно виявити всіх хворих, які будуть попереджені про ризик інфікування і отримають від лікаря вичерпну інформацію про хворобу та заходи профілактики.

Важливо знати, що гепатит С сьогодні повністю виліковна хвороба! А ось з гепатитом В складніше. Ліків, які б вилікували гепатит цього типу, не існує. Іноді пацієнт отримує лікування все життя. Але гепатит В можна ефективно попередити, зробивши вакцинацію.

Якщо є сумніви щодо можливого зараження вірусними гепатитами – треба пройти обстеження, які цілком доступні в клініці «Мед-Союз». В Україні існує державна програма безкоштовного лікування гепатиту С. Консультація інфекціоніста в Сумах в клініці «Мед-Союз» – це можливість проконсультуватися у компетентного фахівця для отримання подальшого лікування.

Telegram Viber Зателефонувати