Серцево-судинні захворювання

12 Вересня 2017
Серцево-судинні захворювання

Найбільше хлопотів доставляють захворювання тих систем, про роботу яких ми часто забуваємо. Сердце – наш двигун, завдяки якому ми живемо й насолоджуємося щасливими моментами. Та повсякденні будні складаються не тільки з радості та задоволень, але й мають різноманітні труднощі та неприємності. Усі переживання залишають відбиток на сердцево-судинній системі нашого організму, а тому часто, на перший погляд, здорова людина може раптово стати жертвою інфаркту або інсульту.

Профілактика – найкраще лікування

Сучасна медицина за останні роки стала настільки розвиненою, що лікує різноманітні проблеми не тільки медикаментозним шляхом, але й шляхом оперативного вторгнення. Проте навіщо запускати захворювання до тяжкого стану, якщо можна їх ліквідувати ще на етапі зародження?

Порада компетентних лікарів клініки «Мед-Союз» – заздалегідь не допускати виникнення хвороби, аніж боротися з її наслідками. Читайте далі про ефективні рекомендовані методи профілактики сердцево-судинних захворювань.

Методи профілактики

Профілактика буває двох видів, а саме – медикаментозна та не медикаментозна. Крім цього, кардіологи пропонують ще більш детальний поділ на первинну і вторинну. З чого почати? Почнемо спочатку!

  1.  По-перше, кардинально передивіться свої звички, і якщо серед них є шкідливі – позбудьтеся їх!
  2. По-друге, зверніть увагу на свій ритм та спосіб життя. Чи є у вас час на відпочинок, похід до лікаря або хобі? Культурно-соціальлні чинники також впливають на здоровʼя вашого серця. Постійна напруженість на роботі часто спричинює неприємності сердцево-судинного характеру. Умійте переключатися на різні види діяльності, додайте в життя фарб!
  3. По-третє, контролюйте свій артеріальний тиск, якщо у вас вже маються проблеми з серцем.
  4. По-четверте, контролюйте свою вагу. Найкращий спосіб гарно провести час у вихідний день – поїхати з сімʼєю на велосипедах за місто. А після роботи ввечері проведіть одну годину в спортивному центрі. Вам не тільки забезпечений гарний настрій, але й прилив енергії та, як результат, красиве тіло й здорове серце!

Що робити, коли проблема з сердцево-судинною системою вже є? Потрібно проконсультуватися з лікарем з приводу вторинної профілактики.

Вторинна профілактика

Ціль такої профілактики в тому, щоб запобігти рецидиви захворювання, а також зменшити їх частоту і ступень ускладнення, скоротити частоту госпіталізацій. Звичайно, що простими засобами вже не обійдешся, а тому лікарі назначають медикаментозне лікування та підтримку. Перш за все, в групі ризику люди з наступними захворюваннями:

  • атеросклероз;
  • аневризма;
  • цукровий діабет.

Пацієнти з вищезазначеними діагнозами повинні регулярно обстежуватися у лікаря, щоб мінімізувати розвиток захворювання.

Памʼятайте, що ваше майбутнє в руках вашого здоровʼя! Будьте впевнені в своїх амбіціях та цілях, турбуйтеся про свій організм, а він віддячить вам силою. Лише крихта вашої занепокоєності достатня для того, щоб звернутися до професіоналів. Команда клініки «Мед-Союз» розділяє ваші переживання, а тому бажає залишатися завжди повними сил та енергії! Ми допоможемо вам не тільки почуватися здоровим, але й бути ним.

Telegram Viber Зателефонувати