PRP-терапія в ортопедії

27 Листопада 2017
PRP-терапія в ортопедії

Рух – це життя. Коли ми молоді, то сприймаємо довгі піші прогулянки як щось звичайне та повсякденне, проте з віком наші суглоби часто дають про себе знати, завдаючи дискомфорт. Саме тому, замислюючись про своє здоров’я, потрібно відразу ж звертатися до ортопеда, якщо у вас виникають болі в суглобах. Сучасні технології пропонують масу методів лікування, які дійсно є проривом в ортопедії! Одним з них є плазмоліфтінг, про який ми і поговоримо.

Плазмоліфтінг, або PRP-терапія в ортопедії

Плазмоліфтінг, неоплазмомоделювання, аутологічне клітинне омолодження, плазмопластика – це все назви технології PRP-терапії. Даний метод з’явився не так давно, але вже показав гарні результати в лікуванні суглобів. У 1999 році щелепно-лицьові і пластичні хірурги при виконанні різних пластичних операцій стали використовувати плазму, що збагачена тромбоцитами. Це посилювало ефект омолодження.

Трохи пізніше травматологи здогадалися про корисні властивості цієї методики, які можна застосувати в своїй галузі. Технологією плазмоліфтінга стали користуватися спортсмени, яким потрібно було швидко відновлюватися після отриманих травм. PRP-терапія скорочувала час реабілітації майже в 3 рази! У чому ж секрет? Секрет в тромбоцитах! Саме вони є головним джерелом зростання клітин, які залучають до ушкодженого місця інші клітини, зокрема, стовбурові (молоді, ще не спеціалізовані клітини, які можуть створювати м’язові, хрящові, кісткові клітки).

При яких пошкодженнях доречно використовувати в лікуванні технологію плазмоліфтінга?

Найостанніші дослідження продемонстрували результати, завдяки яким стало відомо, що використання плазми, що так багата тромбоцитами, допомагає більш швидкій реабілітації при таких захворюваннях, як:

  • «тенісний» лікоть;
  • підошовний фасцит;
  • тендіоз надколінної чашечки;
  • тендиніт / тендіноз ахіллового сухожилля, біцепса, трицепса, підколінного сухожилля, ротаційного манжета;
  • розтягнення і біль у мініску;
  • пошкодження передньої хрестоподібної зв’язки;
  • остеоартрози.

Основою методу плазмоліфтінга є використання власної крові пацієнта. За спеціальною методикою з крові видобуваються тромбоцити, а точніше – тромбоцитарна аутоплазма, що змішується з невеликою кількістю чистої плазми. Після цього отриману рідину вводять в порожнину суглоба, м’яза, або ж іншої тканини, яка потребує допомоги. За 15-20 хвилин за допомогою місцевої анестезії проводиться вся процедура.

Новітні технології дозволяють з мінімальними втручаннями усунути навіть складні проблеми, які не дозволяють повноцінно жити багатьом людям. Клініка «Мед-Союз» підбирає найкращі шляхи лікування захворювань. Приходьте до нас і відновлюйте своє здоров’я!

Telegram Viber Зателефонувати