Про що мовчать жінки?

07 Листопада 2017
Про що мовчать жінки?

Сучасні ЗМІ, телевізійні реклами, обкладинки журналів диктують ряд певних вимог, під які звикла «вганяти» себе кожна жінка. Зокрема, всі хочуть бачити красиву і успішну леді, яка сповнена здоров’я й ентузіазму. Так чи інакше, виходить, що жінка не повинна хворіти, а якщо і хворіє, то часто про це мовчить. Коли ти молода, то не звертати уваги на своє самопочуття – це норма, адже ресурси дозволяють. Та що робити, коли етап молодості згасає? Багато хто починає стикатися з не дуже приємними проблемами зі здоров’ям. Коли не треба мовчати? Поговоримо далі!

Пролапс геніталій – відомий «у вузьких колах» діагноз

Проблема опущення або випадання жіночих внутрішніх статевих органів – це реальність, яка залишається за ширмою недомовленості. Жінки не те що не говорять про таке своїм подругам, а й соромляться звернутися до гінеколога, запускаючи цю хворобу. Традиційно вважається, що з пролапсом геніталій стикаються жінки похилого віку, проте сучасна статистика говорить наступне:

– у віці до 35 років з проблемою опущення або випадання стикається кожна десята;

– з 35 до 45 з проблемою стикаються 25 жінок з 100;

– після 50 років пролапс діагностується у кожної третьої.

Тобто, все частіше серйозні неприємності стають проблемою не тільки дам елегантного віку.

Як вчасно розпізнати хворобу?

Дуже часто захворювання починає свій розвиток ще в репродуктивному віці до 30 років, але багато жінок не звертає уваги на незначні зміни, серед яких:

– дискомфорт або болі під час статевого акту, які часто супроводжуються потраплянням повітря в піхву;

– хворобливі і рясні менструації;

– тягнучі болі внизу живота, а також в поперечному відділі спини.

Це перші «дзвіночки», які не можна пропускати. Не зайвим стане позаплановий візит до гінеколога, а також УЗД органів малого тазу. Якщо раптом лікар помітить якісь відхилення від норми, то призначене лікування буде ефективним, а хвороба перестане прогресувати. Однак якщо ви вчасно не звернете увагу на своє жіноче здоров’я, то наслідки можуть різними, серед них: відчуття чужорідного предмету в піхві, порушення сексуальної активності, порушення сечовипускання, запори … Цей список можна продовжувати довго, адже порушення функціонування однієї системи тягне за собою порушення роботи інших систем.

Причини захворювання

Найчастішою причиною розвитку пролапсу геніталій є пошкодження тазового дна, що може виникнути через низку факторів, таких як: важкі пологи великого плоду, часті пологи, важка фізична праця, що супроводжується постійним підняттям важких предметів. Також поширеною причиною є і дисплазія сполучної тканини, що з’являється внаслідок порушення процесів циркуляції крові в органа малого тазу. Діагноз дисплазії сполучної тканини має на увазі недостатність волокон, що виникає або з самого народження жінки, або є генетично обумовленою патологією. Дуже часто лікарі стикаються вже з наслідками прогресуючого захворювання, а ось виявити його першопричину буває досить складно.

Лікування

Як вже було написано вище, пролапс на початковій стадії виникнення можна вилікувати. Лікування повинен призначати компетентний фахівець. Часто призначається лікувальна фізкультура, наприклад вправи Кегеля. Завдяки цьому зміцнюються м’язи тазового дна. Останнім часом себе добре зарекомендував метод лікування вагінальною кулькою «Корелакс». У комплексі з вправами призначають медикаментозні препарати для поліпшення мікроциркуляції крові в органах малого тазу, або ж здійснюється підбір гормональної терапії (якщо це доречно в індивідуальному випадку).

Жінкам також варто звернути увагу і на умови своєї праці. Якщо ви звикли важко і багато працювати фізично – шукайте якісь інші варіанти заробітку, оскільки рано чи пізно така робота може привести до непередбачуваних наслідків.

В якому випадку потрібне хірургічне втручання?

При тяжкому перебігу захворювання, коли вже виникає виражене випадання або опущення органів малого тазу, єдиним методом лікування є операція. Метою хірургічного втручання є усунення порушення анатомічного положення матки і прилеглих органів, а так само корекція порушень сечового міхура і прямої кишки, якщо у пацієнтки є проблеми і з цими органами. Не варто боятися такої операції, адже вона переноситься легко. Через 3-4 доби після хірургічного втручання ви зможете вже покинути стіни стаціонару, щоб бути вдома. Клініка «Мед-Союз» надає послуги хірургічного лікування такої неприємної проблеми, як пролапс геніталій, а також піклується про ваше комфортне перебування в післяопераційний період.

Пам’ятайте, що немає проблем, про які соромно говорити, особливо, якщо мова йде про ваше здоров’я. Якщо у вас виникають серйозні неприємності, то найкращим способом їх вирішення буде консультація у спеціаліста. Потурбуйтеся про себе вже сьогодні, щоб завтра бути здоровою та щасливою жінкою з обкладинки!

Telegram Viber Зателефонувати