Поняття про рефрактерну глаукому

02 Січня 2019
Поняття про рефрактерну глаукому

Рефрактерна глаукома. Термін «рефрактерна глаукома» об’єднує такі різновиди глаукоми, які відрізняються важким наполегливим перебігом, коли ні медикаментозними засобами, ні хірургічними способами не вдається нормалізувати внутрішньоочний тиск. До «рефрактерної глаукоми» відносять такі клінічні різновиди глаукоми, як: увеальна, неоваскулярна, юнацька, неодноразово оперирована первинна, закритокутова «повзуча» глаукома та інші. Внаслідок високого нестабілізованого внутрішньоочного тиску може швидко наступати атрофія зорового нерва і сліпота. Дуже часто рефрактерна глаукома супроводжується інтенсивним больовим синдромом.

Для лікування пацієнтів з рефрактерною глаукомою в клініці «Мед-Союз» застосовується лазерна транс склеральна циклофотокоагуляція. Суть операції полягає в дозованій коагуляції через склеру циліарних відростків, які продукують внутрішньоочну рідину, що призводить до зниження внутрішньоочного тиску.

Переваги лазерної транссклеральної циклофотокоагуляції:

  • дана операція є альтернативою операціям, спрямованим на зниження больового синдрому, таким як алкоголізація циліарного ганглія або навіть видалення очного яблука, що застосовуються при вираженому больовому синдромі;
  • є альтернативою важким хірургічним антиглаукомним операціям, спрямованим на зниження ВГД, проводиться без розтину очного яблука, супроводжується набагато меншою кількістю ускладнень;
  • процедура виконується без розрізів очного яблука;
  • процедура виконується в амбулаторних умовах;
  • процедура триває 5-10 хвилин;
  • процедура легко переноситься;
  • відсутні серйозні інтра і післяопераційні ускладнення.

У більшості випадків операція добре переноситься. Проте, майже завжди бувають симптоми реактивного запалення, пов’язані з вихідним важким станом ока, які проходять за 2-3 тижні. У випадках недостатнього зниження рівня внутрішньоочного тиску, можливе повторне її проведення.

Більш детальну інформацію про лазерну транссклеральну циклофотокоагуляцію можна отримати на консультації у лікаря-офтальмолога в клініці «Мед-Союз».

Telegram Viber Зателефонувати