Периферична дистрофія сітківки

22 Січня 2019
Периферична дистрофія сітківки

Зір дає можливість кожній людині бачити світ в яскравих фарбах. Саме тому ми повинні піклуватися про здоров’я очей ще змолоду. У похилому віці майже кожну людину починають турбувати проблеми офтальмологічного характеру. Однією з найпоширеніших хвороб є периферична дистрофія сітківки.

Як розпізнати захворювання?

Периферична дистрофія сітківки – це зміна периферії сітківки, що зустрічається не тільки у людей, які мають короткозорість і далекозорість, але й у людей з нормальним зором. У цьому і полягає небезпека. Люди, які добре бачать, не завжди помічають цей недуг своєчасно. У запущених випадках все закінчується розривом і відшаруванням сітківки.

Розрив сітківки характеризується раптовим виникненням різних «спалахів» і «блискавок» перед очима. Однак часто люди не помічають ніяких насторожуючих симптомів. Розриви сітківки можуть існувати, але людина їх не завжди здатна відчути. Згодом пацієнт може зіткнутися з відшаруванням сітківки, що здатне вплинути на різке зниження зору або привести до його втрати зовсім. Часто відновити зір після відшарування буває неможливо.

Як уберегтися від периферичної дистрофії сітківки?

Людині, котра регулярно відвідує офтальмолога хоча б раз на рік, набагато легше стежити за станом сітківки. Своєчасна діагностика і лікування навіть маленьких розривів сітківки – це основний спосіб профілактики даного захворювання. Кращими способами вберегти себе від втрати зору є:

  • консультація офтальмолога;
  • дотримання загальноприйнятих профілактичних заходів (менше перебувати за комп’ютером, більше гуляти на свіжому повітрі, регулярно споживати вітаміни);
  • своєчасне лікування навіть найменших проблем по мірі їх надходження.

Профілактична периферична лазерна коагуляція сітківки

Якщо під час огляду окуліст виявив у вас розриви і стончування сітківки, то обов’язково слід провести своєчасне лікування. Профілактична периферична лазерна коагуляція – це найкращий спосіб не допустити розвитку захворювання. Процедура проводиться за допомогою лазера, що впливає на сітківку по краю її розриву. Відбувається свого роду «склеювання» зони розриву (рубцювання) з оболонками ока. Така процедура перешкоджає появі відшарування сітківки.

У чому переваги лазерного втручання?

Профілактична периферична лазерна коагуляція сітківки має ряд незаперечних переваг:

  • процедура виконується без розрізів і уколів;
  • все відбувається в амбулаторних, а не стаціонарних, умовах;
  • середня тривалість процедури – 10-15 хвилин;
  • не викликає болю і легко переноситься;
  • атравматична та не викликає навіть дрібних косметичних дефектів;
  • після процедури можна відразу ж приступати до роботи;
  • відсутні післяопераційні ускладнення.

Медичний центр «Мед-Союз» з радістю надасть вам послугу консультації офтальмолога, а також, при необхідності, ви зможете зробити в нашій клініці периферичну лазерну коагуляцію сітківки.

Добре бути здоровою людиною! «Мед-Союз» – ваш вірний друг на шляху до життя, що сповнене яскравими моментами!

Telegram Viber Зателефонувати