Лазерна терапія в гінекології: без болю та анестезії

30 Вересня 2021
Лазерна терапія в гінекології: без болю та анестезії

Застосування лазера в гінекології поступово стає пріоритетним напрямком. Завдяки своїм унікальним терапевтичним властивостям, лазерний промінь активно застосовується в лікуванні найрізноманітніших гінекологічних захворювань і допомагає боротися з такими проблемами як:

  • лейкоплакія;
  • кондиломи і папіломи урогенітальної зони;
  • доброякісних новоутворень вульви і піхви;
  • пролапс геніталій (опущення стінок піхви);
  • післяпологові травми;
  • нетримання сечі;
  • атрофія слизової піхви, вагінальна слабкість;
  • пігментація аногенітальної зони.

Також, застосування  лазеру дозволяє провести процедури омолодження піхви, що дозволяє підвищити сексуальне задоволення, статевий потяг і надати відносинам яскравих барв.

Тепер пацієнтки клініки “Мед-Союз” можуть позбутись цих проблем назавжди. А головне – зробити це без болю, без анестезії, за лічені хвилини та залишитися при цьому впевненою у результаті.

Чому лазер настільки ефективний?

Лазерна терапія – метод лікування, заснований на використанні випромінювання світлових хвиль для впливу на тканини, що стимулює в них синтез біоактивних речовин і, як наслідок, репаративні (відновні) процеси.

Встановлена наступна дія світла з певною довжиною хвиль:

  • посилюється місцевий кровообіг, що поліпшує доступ кисню до тканин;
  • стимулюються обмінні процеси в тканинах;
  • запускається самовідновлення тканин;
  • поліпшується клітинний імунітет;
  • посилюється дія лікарських препаратів в зоні обробки (це дозволяє знижувати їх дозування без втрати ефективності).

При цьому вплив лазеру знищує мікроорганізми в оброблюваній зоні, тобто не має ризику інфікування.

Як проводиться лікування лазером в клініці “Мед-Союз”?

Головна перевага використання лазерного променю – його вибірковість. Він впливає тільки на патологічні зони, не травмуючи при цьому здорові тканини. Метод неінвазивний: порушення цілісності тканин не відбувається, проте точно дозоване потужне лазерне випромінювання дозволяє видаляти невеликі новоутворення (папіломи, кондиломи), рубці, пігментні плями.

Усі процедури проводяться без знеболення, бо не потребуют цього, та в амбулаторних умовах, бо займають, відносно, небагато часу. Також, таке лікування не потребує специфічного нагляду. 

Сеанс інтравагінальної лазерної терапії проводиться наступним чином: 

пацієнтка достатньо зручно влаштовується на медичній кушетці, лікар задає певні параметри на лазерному приладі, вводить в піхву  наконечник з лазером та здійснює вплив на тканини лазерними імпульсами.

Тривалість сеансу — від 40 до 60 хвилин.

Після завершення процедури, пацієнтка нетривалий час залишається  під наглядом лікаря або відразу їде додому. Одразу після процедури жінка може повернутися до звичного життя за винятком кількох порад лікаря.

На протязі 7 діб після лазерного лікування  рекомендується утриматись від статевого життя, фізичних навантажень та теплових процедур. Контрольний огляд призначається, зазвичай, через 1 місяць.

Лікування лазером в клініці “Мед-Союз”

Для рішення гінекологічних проблем медичний центр “Мед-Союз” використовує лазерну систему Fotona. Апарати даної торгової марки відповідають високим вимогам медичних стандартів, до них можна підключати крім базової комплектації безліч додаткових насадок. Вперше в Сумській області, саме в нашій клініці з’явився апарат, представлений у повній комплектації. Це дозволяє розширити можливості лікування надавати послуги нашим пацієнтам на найвищому рівні. 

Можливості лазерного обладнання клініки:

  • метод безболісний і безкровний;
  • лазерний промінь діє локально, не залишаючи рубцевих деформацій;
  • методика лікування лазером, як правило, не вимагає госпіталізації, при цьому відсутній тривалий реабілітаційний період;
  • лазерне лікування дозволяє швидко і якісно проводити безопераційну інтимну пластику.

Завдяки вдосконаленій технології обладнання, вдається значно збільшити ефективність застосування лазерної енергії. Апарати Fotona автоматизовані, фахівці мають можливість з високою точністю контролювати силу енергії лазера, виключаючи ризик виникнення пошкоджень чи опіків.

Медперсонал клініки “Мед-Союз” досконало володіє методами лазеротерапії і з успіхом проводить всі види малоінвазивних втручань для вирішення жіночих інтимних проблем. Процедури проводять лікарі, що мають спеціалізацію “Естетична гінекологія”, пройшли відповідну підготовку і стажування та є оперуючими лікарями вищої категорії.

Не відмовляйте собі у жіночому здоров’ї. Зверніться на консультацію до лікаря-гінеколога та спитайте про можливість лікування лазером у випадку вашого діагнозу.

Telegram Viber Зателефонувати