Корисні властивості гіалуронової кислоти, про які ви не здогадувалися

09 Жовтня 2017
Корисні властивості гіалуронової кислоти, про які ви не здогадувалися

Глянцеві журнали останніх двох-трьох років рясніють бездоганними фотографіями, на яких красуються нові ідеальні жінки. Сучасний ідеал має красиві пропорції тіла, рівний тон шкіри, здоровий колір обличчя, натуральні, чітко окреслені, брови і, звичайно ж, пухкі губи. У моді натуральна краса, проте, досягти цієї «натуральності» буває досить складно. Жінки проводять весь вільний час у спортивних залах, в салонах у бровістів, в кабінетах косметологів, які не тільки працюють над здоровим кольором обличчя, але і роблять ін’єкції гіалуронової кислоти, щоб збільшити губи. «Гіалуронка» – новий тренд сучасних дівчат, про який ви не раз чули. Що ми знаємо про неї, і в яких галузях медицини вона використовується?

Трохи про гіалуронову кислоту

Перші згадки про гіалуронову кислоту з’явилися в 1934 році, а більш детальні дослідження почали проводитися в період між 1940-1950 роками. Завдяки відкриттю цієї рідини, було налагоджено промислове виробництво і популяризація її як лікувального засобу. Уже в 1970 році гіалуронова кислота була «на слуху» в світі ортопедії, оскільки показувала непогані результати при боротьбі з артрозами у тварин. 90ті роки, з їх сміливими експериментами, ознаменували себе часом змін. У цей період гіалуронова кислота стала активно застосовуватися в естетичній медицині і косметології, завдяки унікальним вологоутримуючим і антисептичним властивостям.

Гіалуронова кислота в ортопедії

Досить новим та перспективним напрямком в лікуванні остеоартрозу є використання препаратів гіалуронової кислоти. Справа в тому, що вона є одним з компонентів синовіальної рідини, яка відповідає за в’язкість і є, в свою чергу, основним компонентом біологічної змазки для суглобів. При остеоартрозі склад і властивості синовіальної рідини порушуються, що є одним з ланцюгів патологічного процесу. Штучно синтезовані препарати з гіалуронової кислоти дозволяють відтворити «в’язко-еластичний протез» синовіальної рідини, що допомагає живити хрящ і виконує роль змазки в ушкодженому суглобі.

Якщо вводити препарати гіалуронової кислоти безпосередньо внутрішньосуглобно, то виявляється вплив на три основних процеса в суглобі:

  • по-перше, підвищується в’язкість синовіальної рідини в суглобі, що зменшує тертя суглобових поверхонь під час руху;
  • по-друге, поліпшується живлення клітин хондроцитів, з’являються умови для відновлення суглобового хряща;
  • по-третє, знижується вираженість запальних процесів у суглобі.

Таким чином, при правильному підході до лікування, після введення препаратів гіалуронової кислоти спостерігається значне зменшення проявів симптомів артрозу. У клініці «Мед-Союз» ви зможете отримати консультацію досвідченого ортопеда, який розповість про всі тонкощі використання гіалуронової кислоти в лікуванні остеоартрозу.

Наші суглоби – це наш рух. Від їхнього здоров’я залежить наша активність та енергійність, а також життєвий ритм. Нехай сучасні методики лікування та нові препарати допоможуть вам залишатися молодим не тільки зовні, але і зсередини!

Telegram Viber Зателефонувати