Колоректальний рак: чому небезпечно мовчати?

07 Лютого 2019
Колоректальний рак: чому небезпечно мовчати?

Онкологічні захворювання діагностуються у українців все частіше. Вже протягом більш ніж 10 років в березні щорічно проходить компанія боротьби з колоректальний рак. Що ж це за хвороба, як її діагностують і на які тривожні симптоми потрібно звернути увагу кожному?

Про захворювання

Колоректальний рак відносять до злоякісних пухлин відділів товстої і прямої кишки. В Україні це захворювання дуже поширене, особливо у людей похилого віку. Однак з кожним роком все частіше реєструються випадки появи раку і у молодих людей, які не досягли віку 45 років. При цьому він може бути виявлений на запущених стадіях, коли консервативне лікування неможливе, а хірургічне втручання не завжди здатне вирішити проблему.

Що потрібно знати про діагностику колоректального раку?

Найефективнішим методом діагностики на сьогоднішній день є процедура під назвою колоноскопія. Багато людей, не маючи скарг, рідко погоджуються на це обстеження, оскільки воно приносить масу неприємних відчуттів. Однак в стінах клініки «Мед-Союз» у вас є можливість пройти колоноскопію під медикаментозним сном. Щорічне обстеження з діагностичною метою на 100% буде інформативним і допоможе своєчасно виявити всі зміни, які відбуваються в кишечнику.

Ще одним плюсом колоноскопії є і те, що під час обстеження, при виявленні поліпів або новоутворень невизначеного генезу, ендоскопістом відразу ж береться матеріал для біопсії. Цей матеріал відправляється в лабораторію на дослідження, а після цього ви отримуєте інформацію стосовно того, злоякісне це новоутворення чи ні.

Чому «Мед-Союз»?

Напевно ви неодноразово чули історії про те, що рак був своєчасно не діагностований. Це часто трапляється в тоді, коли обстеження проходило на неякісній апаратурі. У нашому медичному центрі для діагностики використовується тільки найкраще обладнання європейського зразка. Апарат експертного класу Olympus Luctra 260 дозволяє виявляти навіть найменші зміни в слизовій оболонці кишечника. Ця апаратура дозволяє також видаляти поліпи, брати матеріал для біопсії, а також давати найбільш точну інформацію.

Які симптоми повинні насторожити?

До групи ризику входять люди, які:

  • мають погану спадковість (в родині були випадки захворювання на колоректальний рак);
  • пацієнт стикався з поліпами в кишечнику, часто страждає від запальних процесів, які відбуваються в кишечнику;
  • людина незбалансовано харчується;
  • пацієнт веде малорухливий спосіб життя;
  • людина відзначає часте газоутворення;
  • пацієнт страждає від частих проносів або запорів і т.п.

Лікарі клініки «Мед-Союз» в будь-який момент готові надати вам допомогу! Наш зручний графік роботи, новітнє обладнання, компетентний персонал – запорука ефективної діагностики і лікування.

 

Telegram Viber Зателефонувати