Холтер-електроенцефалографія

01 Червня 2021
Холтер-електроенцефалографія

У нас чудові новини: тепер пацієнти клініки «Мед-Союз» крім стандартного ЕЕГ обстеження можуть пройти холтер-електроенцефалографію. Суть Холтер ЕЕГ-моніторингу не відрізняється від звичайного ЕЕГ, але має свої переваги.  Це дослідження функціонального стану головного мозку за рахунок реєстрації його біоелектричної активності. Простими словами – це діагностична процедура, яка допомагає оцінити активність вашого мозку і дає можливість виявити наявні відхилення. Її метод полягає в запису мозкової активності (нейронів), що передається на комп’ютер за допомогою спеціальних електродів.

Але, є і досить фундаментальні відмінності, які роблять холтер-електроенцефалографію важливою процедурою для діагностики:

  • проводиться не в лікувальному закладі, а в комфортних для пацієнта умовах, що досить важливо для певних груп пацієнтів (в тому числі дітей);
  • дає свободу пересувань;
  • завдяки тривалому моніторингу можливо виявити порушення біоелектричної активності, які неможливо побачити за 20 хвилин ЕЕГ обстеження в умовах клініки. 

Коли призначають дослідження?

За допомогою холтерівського ЕЕГ-моніторингу можливо виявляти епізоди епілептиформної активності набагато швидше. Запис сну займає більшу частину процедури, так як цей період містить найбільш повну інформацію про біоелектричну активність мозку. 

Холтер-ЕЕГ дає можливість провести аналіз динаміки показників у розрізі типової життєдіяльності пацієнта, під впливом природних подразників. Такий метод вважається більш показовим, так як в звичайному житті на людину впливають різні чинники. Прилад дає можливість при необхідності проводити тести і виміряти показники активності мозку під різними функціональними навантаженнями.

При цьому достовірність дослідження в рази більша, адже із нього виключається психогенний фактор (знаходження в лікарні).

Показання до проведення діагностики

  • Епіактивності, особливо під час сну.
  • Питання відміни або корекції лікування препаратами.
  • Нічні страхи, ходіння уві сні і інші порушення сну.
  • Енурез.
  • Судомний синдром і ін.

 Ви можете записатися на холтер-електроенцефалографію, зателефонувавши на рецепцію нашої клініки.

Telegram Viber Зателефонувати