Кабінет неврозів: кому та навіщо його відвідувати?

14 Квітня 2021
Кабінет неврозів: кому та навіщо його відвідувати?

Висока динаміка сучасного життя постійно змушує всіх нас перебувати в стані «натягнутої струни». Почуття втоми, дратівливості, тривоги та стресів супроводжують скрізь: вдома, на роботі, в транспорті. Багато людей вважають, що “це мине” і не поспішають зізнаватися у своїх проблемах або займаються самолікуванням. З роками це все приводить до цілого багажу проблем зі здоров’ям.

Щоб зрозуміти, звідки беруться неврози, перш за все, потрібно зрозуміти основні поняття, що приводять до такого захворювання.

Тривога — це природне відчуття, що переслідує людину перед певною загрозою, дозволяє вчасно її помітити та вжити необхідних заходів. Своєю чергою страх вважається ще більш корисною особливістю, яка впливає на інстинкт самозбереження.

Так на відміну від тварин, ми маємо уяву. Тобто, відчуваючи тривогу ми можемо в деталях уявити страшні події та навіть свої відчуття при настанні цих подій. При цьому, наша ж уява може грати й негативну роль, перетворюючи всі страхи чи переживання на тривожні розлади. Патологічні стани характеризуються значною інтенсивністю реакції на причину, яка є джерелом страждання і приносить людині незручності.

Тому, дуже важливо вміти розрізняти свої переживання, щоб зрозуміти що таке звичайна тривога, а що таке розлад.

Як зрозуміти, що час звернутися до спеціалісту?

Основними симптомами неврозу є:

  • тривала втома;
  • емоційне виснаження;
  • постійна тривожність;
  • різкі перепади настрою;
  • дратівливість;
  • відчуття страху;
  • нетерпимість (важко знаходитися в стані очікування);
  • порушення сну;
  • хронічний чи тимчасовий стресовий стан;
  • відчуття незадоволеності життям, внутрішньої порожнечі.

Фахівець кабінету неврозів — це лікар, який працює над виявленням та лікуванням стану пацієнта, що пов’язаний с депресією, тривогою та стресом. У кожному конкретному випадку невротичного розладу може демонструватися різноманітна картина симптомів різних типів неврозу. Тому важлива диференційована діагностика, щоб зуміти відрізнити одну патологію від іншої. За умови проведених досліджень, лікар призначить відповідне обстеження.

Якщо стреси чи тривоги постійно турбують вас чи ваших близьких — не зволікайте зі зверненням до лікаря у клініку «МедСоюз». Чим раніше буде виявлено невроз, тим швидше його можна вилікувати, а значить — повернутися до повноцінного життя.

Спокійна атмосфера, індивідуальний підхід на всіх етапах діагностики та лікування і абсолютна анонімність вам гарантовані!

Telegram Viber Зателефонувати