Інтерференцтерапія – допомога в лікуванні багатьох хвороб

14 Травня 2018
Інтерференцтерапія – допомога в лікуванні багатьох хвороб

Уже не для кого не секрет, що повністю вилікувати захворювання за допомогою одних лише медикаментів неможливо. У боротьбі з недугом потрібен комплексний підхід, а саме: медикаментозне лікування, правильний спосіб життя, своєчасна регулярна діагностика та фізіотерапія. Одним з популярних видів фізіотерапевтичних процедур є інтерференцтерапія, яку ось уже понад 50 років успішно використовують в ортопедії, неврології, гастроентерології, гінекології та інших галузях.

Суть методу інтерференцтерапії

Інтерференцтерапія – метод фізіотерапії, що полягає в лікувальному впливі імпульсів змінного електроструму різних частот на тканини організму. У результаті цього впливу в тканинах утворюється струм, який володіє високоінтенсивною лікувальною дією. Відбувається свого роду накладання різних коливань, в тому числі світлових і електромагнітних, один на одного.

Під час цієї процедури використовуються струми різної частоти, що мають властивість проходити через шкіру. При цьому вони не викликають роздратування рецепторів. Людина не відчуває сильно виражених неприємних і больових відчуттів. Ефект роздратування може проявлятися тільки в місці, де відбувається безпосередньо накладення коливань струму, а саме – глибоко в тканинах органів. Коливання, що виникають, викликають збудження нервів і м’язових волокон, котре проявляється в ритмічних скороченнях гладкої мускулатури органів. Відбувається своєрідний масаж стінок внутрішніх органів, який покращує кровопостачання і сприяє нормалізації лімфовідтоку.

Усе це, в свою чергу, призводить до розслаблення судин, покращуючи кровообіг. Гарний кровообіг і правильний відтік лімфи призводять до достатнього насичення внутрішніх органів киснем, що сприяє правильному функціонуванню органів та систем.

Методика застосування інтерференцтерапії

Процедура досить проста. Пацієнт приходить в фізіотерапевтичний кабінет, де йому накладають на певні частини тіла (в залежності від показань) дві пари незалежних електродів, що працюють від різних генераторів струму. Токи накладаються один на одного, утворюючи струми низької частоти, які дратують інтерорецептори тканин організму. У процесі проведення процедури сила струму дозується фізіотерапевтом.

Людина, якій проводять процедуру, повинна відчувати приємні сильні вібрації або «мурашок», котрі повзають по тілу. По мірі інтенсивності відчуттів пацієнта, лікар повинен збільшувати силу струму. Як правило, курс Інтерференцтерапія включає 10-15 процедур.

При яких захворюваннях застосовують інтерференцтерапію?

Курс інтерференцтерапії рекомендований як допоміжний засіб при лікуванні багатьох захворюваннях, серед яких:

  • остеохондроз;
  • гінекологічні захворювання (дисфункція яєчників, ендометріоз);
  • артроз, артрит;
  • мочекам’яна хвороба;
  • гастроентерологічні захворювання (гастрит, виразкова хвороба, запальні захворювання печінки);
  • неврологічні захворювання (вегето-судинна дистонія, неврастенія, атеросклероз);
  • варикозне розширення вен.

Це лише деякі захворювання, при яких буде ефективною інтерферецтерапія. Однак є і протипоказання, при яких ця фізіотерапевтична процедура не рекомендується.

Протипоказання

Яким би чудовим не був ефект від інтерференцтерапії, іноді цей метод буває протипоказаний. Не варто розглядати його тим, хто має такі захворювання:

  • онкологія;
  • глаукома;
  • туберкульоз;
  • запальні захворювання в стадії загострення;
  • хвороба Паркінсона;
  • розсіяний склероз;
  • вагітність.

Перед початком курсу процедур ви повинні обов’язково проконсультуватися з лікарем.

Нехай фізіотерапевтичні процедури допоможуть вам позбутися від різних захворювань! Інтерферецтерапія в Сумах доступна для вас в клініці «Мед-Союз». Довіртеся нам і ми подбаємо про найдорогоцінніше – ваше здоров’я!

Telegram Viber Зателефонувати