Діти, яких називають «медичні мандрівники», знайшли нарешті свій притулок у нас

12 Травня 2021
Діти, яких називають «медичні мандрівники», знайшли  нарешті свій притулок у нас

Сьогодні ми хочемо поділитися з вами нашою спільною радістю. У клініці «Мед-Союз», вперше в Сумській області, успішно впроваджена система надання допомоги дітям з судинними мальформаціями.

Цих маленьких пацієнтів часто називають «медичні мандрівники». Таке «ім’я» в одній зі своїх публікацій дав їм професор хірургії Гарвардської медичної школи Джон Маллікен, один з кращих в світі фахівців з лікування дітей з судинними аномаліями. Всьому причиною є неправильна діагностика Лімфангіоми або венозної мальформації.

Справа в тому, що судинні мальформації є пороками розвитку відповідних судинних систем, але не мають ніякого відношення до новоутворень.

Це призводить до того, що діти курсують від одного лікаря до іншого, від дослідження до дослідження. Пацієнти часто отримують непотрібні оперативні втручання, що обертається для батьків ще більш ретельними пошуками фахівця. Ось тільки в процесі пошуків втрачається дорогоцінний час.

Наша перемога

Нам вдалося отримати стійкі позитивні результати лікування дітей із судинними мальформаціями. Це величезне досягнення для нашої клініки, так як раніше такий діагноз в Сумах не тільки не лікували, а й не могли якісно діагностувати.

Сьогодні в клініці «Мед-Союз» маленькі «медичні мандрівники» нарешті можуть отримати кваліфіковану допомогу у вигляді операції склерозування, яку проводить завідувач відділення малоінвазивної дитячої хірургії Бідаков Олександр Миколайович. Тактика діагностики та лікування мальформаций відповідають загальноприйнятим у світі методикам, а протоколи лікування впроваджені, і вже на протязі 2-х років активно використовуються в оздоровленні дітей.

Нашим лікарям вдалося не тільки розібратися в складних випадках, а й надати допомогу дітям з великими ураженнями в області шиї і язика, де завжди є високі ризики настання дихальної обструкції, порушення функції ковтання, речового апарату.

до операції                                                         після операції

                               

Також була надана допомога дітям з венозними мальформаціями в області проміжності і зовнішніх статевих органів, де завжди високі ризики розвитку травматизації з подальшою кровотечею і інфікуванням.

Було успішно проведено склерозування лімфангіом після попередніх операцій в інших закладах охорони здоров’я області, що супроводжувалися їх характерним рецидивуючим зростанням.

Ми завжди ставимо перед собою завдання досягти максимальних клінічних, функціональних і косметичних результатів, допомогти нашим пацієнтам, а також виправити результати попередніх втручань.

Клініка “Мед-Союз” – єдиний центр в області, де були отримані прекрасні результати лікування цієї вади. Їх високо оцінили наші колеги з різних куточків країни, а перш за все – батьки наших малюків.

Пам’ятка для батьків!

Коли необхідно звернутися до лікаря за діагностикою та лікуванням лімфатичної або інший судинної мальформації:

  • в разі пренатальної діагностики кіст;
  • в разі появи утворень в ранньому віці;
  • якщо ви виявили у дитини постійне або зростаюче м’яке підшкірне утворення, яке є безболісним;
  • при наявності везикул (дрібних висипань, заповнених рідиною) над поверхнею шкіри;
  • якщо спостерігається вихід лімфи, кровотечі, виразки, підвищена травматизація місця патології;
  • при частих шкірних інфекціях і запаленнях в анамнезі дитини;
  • в разі ентеропатії з втратою білка;
  • при діагностиці плевро-перикардіального випоту, кіст в плевральній і черевній порожнинах;
  • при набряках, великих плямах над поверхнею  утворення, посиленому судинному малюнку.

 

Будьте здорові!

Telegram Viber Зателефонувати