Акне – зло, яке заважає бути ідеальною!

14 Березня 2018
Акне – зло, яке заважає бути ідеальною!

«У людини все має бути прекрасним: і обличчя, і одяг, і душа, і думки», – говорив відомий класик. Безумовно, кожен з нас прагне знайти своє особисте світосприйняття, при якому життя стає насолодою, а не іспитом. Для людини важливо не тільки відчувати себе добре, але і виглядати таким чином, щоб приємно було дивитися в дзеркало. Прекрасна половина людства особливо схильна помічати в собі недоліки, а якщо на шкірі з’являються вугрі або зморшки – це приносить психологічний дискомфорт. Акне – часта проблема, з якою, на жаль, стикаються не тільки підлітки. Як лікувати проблемну шкіру, і що потрібно знати про висип на обличчі?

Причини виникнення акне: що потрібно знати про підступні вугрі?

Раніше існувала думка, що вугрі на обличчі – це проблема підліткового віку, що проходить по його закінченню. Однак зараз все більше дерматологів кажуть про те, що акне виникає в будь-якому віці, навіть у похилому. У цьому винні різні причини, серед яких найпопулярнішими є наступні:

  • розлади ендокринної системи;
  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • часті стреси, розлади нервової системи;
  • проблеми імунного характеру;
  • шкідливі звички, неправильне харчування.

Як тільки ви помітили дивний висип на обличчі, особливо якщо вам більше 25-30 років, не зайвим буде переглянути свої харчові звички та ритм життя. Це може бути першим сигналом того, що в організмі приховані більш серйозні проблеми.

Що робити з вугровим висипом?

Звичайно ж, лікувати! Ніякі косметологічні процедури не зможуть вирішити вашу проблему, якщо ви не обстежите свій організм повністю. Для початку вам обов’язково знадобиться консультація дерматолога. «Мед-Союз» з радістю запропонує вам свою допомогу в усуненні цієї неприємної проблеми. Наші фахівці допоможуть скласти правильний план обстеження організму.

Якщо ви зіткнулися з проблемою акне, то не зайвим буде зробити УЗД органів черевної порожнини, а в деяких випадках може знадобитися гастроскопія. У Сумах можна звернутися до нас, в «Мед-Союз».

Ви, звичайно, запитаєте: навіщо так ретельно обстежувати органи шлунково-кишкового тракту? Уся справа в тому, що в 50 випадків зі 100  проблема акне спіткає людей, котрі мають хронічний гастрит або захворювання підшлункової залози, печінки. Якщо ж при обстеженні шлунково-кишкового тракту лікарі не виявлять ніяких проблем, то вам можуть знадобитися інші методи, серед яких:

Словом, причин, які провокують вугровий висип, може бути багато. Самостійно їх шукати – справа довга. Неправильно доглядаючи за своєю шкірою, і не розбираючись в причинах появи цієї неприємності, ви можете лише погіршити проблему. Звернувшись за допомогою до компетентного фахівця, в даному випадку до дерматолога, ви зможете разом з ним розібратися в причинах появи акне.

Прості поради для чистої шкіри

  1. Харчування. Якщо ви любитель кави та сигарет (особливо натще), то радимо вам відмовитися від цієї звички. Справа в тому, що токсини всмоктуються в кишечник і потрапляють в кров, від чого згодом страждає шкіра обличчя. Кращий початок дня – це стакан води, а через півгодини – вівсянка з фруктами. Вівсяна каша обволікає стінки шлунка та перешкоджає всмоктуванню токсинів протягом всього дня.
  2. Пиття. Дорослій людині необхідно випивати 2 літри води в день. Так ваше волосся, нігті і, звичайно ж, шкіра завжди будуть в гарному стані, оскільки їм не загрожує зневоднення.
  3. Догляд. Правильно очищаючи шкіру обличчя, навіть маючи деякі проблеми, ви зможете підтримувати охайний зовнішній вигляд і мінімізувати вже наявні проблеми.

Сяйте, світіться, випромінюйте здоров’я та радість! «Мед-Союз» допоможе вам завжди залишатися гарними й енергійними!

Telegram Viber Зателефонувати