Вітрянка – дитяча хвороба?

22 Січня 2018
Вітрянка – дитяча хвороба?

У величезному світі, який наповнений приємними сюрпризами і радісними дрібницями, є і неприємні моменти – хвороби. Навіть абсолютно здорові люди можуть бути збентежені раптом почавшимся недугом інфекційного характеру. Часто навіть дорослих людей спіткають традиційно дитячі хвороби, серед яких досить небезпечною є вітряна віспа.

Що потрібно знати про підступну вітрянку?

Усі давно вже звикли бачити на дитячих майданчиках дітей «в зелену цятку». Вітряна віспа часта гостя дитячих садків, шкіл та поліклінік. Вона стала настільки звичною дорослому погляду, що багато хто навіть і не замислюється про її небезпеку. Насправді вітрянка дійсно не несе ніяких важких наслідків, але є одне АЛЕ: перехворіти нею бажано в дитячому віці.

Так уже повелося, що вітрянка в дорослому віці переноситься все важче й важче. Клінічна картина інфекції, яка прогресує в дорослому організмі, характеризується наступними симптомами:

  • різко піднімається висока температура;
  • на тілі виникають висипання, яким характерний сильний свербіж;
  • висипання з червоних горбків перетворюються в пухирці, які наповнені рідиною;
  • бульбашки лопаються і перетворюються у вологі виразки, які, з часом, беруться скоринкою і згодом самостійно відпадають.

Якщо ви побачили перші ознаки вітрянки, то краще не йти самостійно в поліклініку, оскільки ви вже є джерелом зараження інших людей. Найбільш правильним варіантом буде викликати лікаря додому. «Мед-Союз» потурбувався про те, щоб ви відчували себе максимально комфортно навіть в цей неприємний період вашого життя. Консультація терапевта роз’яснить вам подальший план дій. Не зайвим буде одразу ж здати аналіз крові на дому. У Сумах в державних поліклініках вам доведеться згаяти чимало часу, а скориставшись нашими послугами, ви мінімізуєте складнощі!

Як передається і які наслідки?

Вірус вітрянки спровокований збудником, що називається Varicella zoster, котрий відноситься до герпесних сімейства. Він передається повітряно-крапельним шляхом, і навіть переміщається в повітрі на декілька метрів. Чим же небезпечний вірус в дорослому віці? «Пережити» високу температуру можна шляхом прийому жарознижуючих препаратів, вгамувати свербіж – антигістамінними таблетками. Однак ніхто не застрахований від неприємних наслідків захворювання, серед яких:

  • трахеіти, ларингіти;
  • запалення суглобів (серозні або гнійні артрити);
  • міокардіти;
  • нефрити.

Усім дорослим людям, які не перехворіли на вітряну віспу в дитячому віці, слід берегти себе. Особливо важливо знати про небезпеку вагітним жінкам. Перенесена інфекція здатна негативно вплинути на плід. Саме тому потрібно постійно стежити за своїм здоров’ям і, по можливості, всіляко активізувати імунні сили свого організму. Якщо ж раптом вам не пощастило захворіти – приймайте правильний алгоритм лікування.

Будьте здорові! Нехай всі дитячі хвороби залишаться в далекому минулому, і ніколи не турбують вас.

Telegram Viber Зателефонувати